de där dagarna som kallas livet, dessert, LCHF, recept

godaste fläskfilégrytan och lakritschokladmousse

När mina föräldrar var här så lagade vi en hel del mat. Då min pappa är ett ess på att göra fläskfilé så åt vi det en av kvällarna, i en gryta. Receptet hittade vi på själva och det blev otroligt gott.
fläskfilegryta

 

Fläskfilégryta med färskost och soltorkade tomater

4 pers.

700 g fläskfilé
3 dl grädde
1/2 burk Philadelphia ört och vitlök
10 soltorkade tomater
smör och rapsolja att steka i
1 dl rött vin
salt
peppar

1. Låt fläskfilén ligga rumstempererat ett tag. Putsa sedan filén och skär bort alla senor. Skär den sedan i tunna skivor.
2. Stavmixa de soltorkade tomaterna.
3. Bryn köttet i en blandning av smör och rapsolja. Salta och peppra. Ta upp alla skivorna utan några stycken och lägg på ett fat vid sidan om.
4. Häll över grädden, philadelphiosten och de soltorkade tomaterna. Låt puttra en stund. Häll sedan i det röda vinet och lägg i de resterande bitarna av fläskfilén. Låt allt koka ihop under lock på svag värme i några minuter. Salta och peppra efter behag. Servera med en god sallad. FANTASTISKT GOTT!!!!

Själv åt jag smörstekt spenat med pinjenötter till medan mina föräldrar och barnen åt pommes till sin gryta.

Till efterrätt blev det denna goding som jag bara ÄLSKAR
chokladmousse

Lakritschokladmousse (LCHF) receptet hittar ni här 

Jag lovar att återkomma med receptet på paellan så snart mannen kommer tillbaka och har tid att skriva ner sitt recept. Denna gången har han varit bort LÄNGE känns det som. Och jag försöker hämta mig själv någonstans nere i tårna. Det tar på krafterna att vara själv med barnen i ett främmande land med en bebis som har varit lite extra gnällig de senaste dagarna (och nätterna). Mina föräldrar lämnade oss i morse och åkte tillbaka den låååånga resan hem till Blekinge.

Dagen idag har spenderats med vår lilla extra-familj här nere, nämligen Fam Holmberg . Det blev en härlig promenad, lunch på ett köpcentra i närheten och lite datortrix så här på kvällskvisten. Jag håller nämligen på att lägga upp en egen domän åt Jessica så att hon kan fortsätta blogga med full frihet:) Barnen badade i poolen under tiden och körde lite iPod/iPad/iPhone.

Tusen tack för alla fina kommentarer och mail som jag får. Ledsen om jag inte hinner att svara så mycket och ofta som jag vill men tiden finns bara inte. Särskilt inte när jag är själv. Men snart sätter skola och tennis igång igen för de stora barnen och det är faktiskt efterlängtat av oss allihop. Lov är underbart men så här på sluttampen blir det allt lite jobbigt!

Snart kommer dock K hem och jag kan få lite välbehövlig vila. För mig är det så viktigt att få någon timme för mig själv då jag kan läsa någon bok, sitta med bildredigering, läsa artiklar etc. etc. och den får jag oerhört sällan när jag är ensam så det ser jag fram emot. Dessutom behöver jag lite tid för att sätta mig in i nya studier. När jag var hemma i Sverige fick jag nämligen besked om att jag hade kommit in på den högskolekurs i fotografi som jag hade sökt som ges av Moderskeppet via högskolan i Jönköping. Det ska bli så himla kul!!!    

Nu håller börjar mina ögonlock kännas riktigt tunga och det är dags att styra kosan mot sängen.

Sov så gott alla söta rara vänner!
KRAM

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply helenasenklavardag 26 augusti, 2013 at 20:44

  Det såg riktigt gott ut. vad kul att du ska gå på Moderskeppet. Jag håller på med Digital Bildhantering där, men inser att jag inte riktigt hinner med den, så vi får se om jag får lägga den på hyllan ett tag.
  Kram Helena

 • Reply Jess 26 augusti, 2013 at 20:59

  Men jättegrattis, det har du ju glömt att berätta.
  Klok ska bli klokare.
  Tack för idag min lilla sandloppa <3

 • Reply Amanda 26 augusti, 2013 at 21:45

  Det ser himmelskt ut! Kram!

 • Reply VÄLKOMMEN HEM! 26 augusti, 2013 at 23:19

  Nämen STORT GRATTIS till dig vännen! Vad kul! Hoppas du får utlopp för din kreativa själ!
  Dina filé såg supersmarrig ut så den kommer att testas snart och innan helgen är slut bli det nog även moussen också! Måste ju fixa efterrätt på cykelfesten vi är anmälda till om några helger, så det kanske det blir Lakritzmousse à la Rebecca jag bjuder på?…
  Hoppas din älskling kommer hem snart så du får andas och ladda batterier!
  KRAM lovely!
  Judita

 • Reply dianasdrömmar 27 augusti, 2013 at 04:23

  DEn där efterrätten, ja tack 🙂 kram Diana

 • Reply Nilla 27 augusti, 2013 at 04:49

  Men så himla kul med fotokursen stort grattis! så kul. Jag ska nu snart gå steg 2 på fotografiska. älskar liksom du detta med att pula med regidering och foto. Javisst behöver man egentid. förstår precis hur du känner det! Brukar också längta till skolstart i sluttampen:) Kram fina du! Nilla

 • Leave a Reply