hus och renovering, kök

Grönt, mässing och vitt!

God morgon härligt, regniga lördag!

Visst känns det väl som att hösten är här på riktigt nu? Löven börjar så sakteligen ändra färg, temperaturen sjunker för varje vecka och visst börjar det mörkna mycket tidigare nu. Konstigt det där att det känns som att det hänger ihop med skolstarten. Så snart skolan börjar så rusar det iväg och det är plötsligt höst. Jag har inte fått de där riktiga höstkänslorna ännu utan fortsätter att njuta av det ljus vi har och föredrar även ljusa färger här hemma.

kök1

Jag tycker att mässing värmer så fint mot vårt annars ganska kalla kök och det räcker med några få detaljer för att få den rätta känslan. Runt om i huset har jag också små pelargonsticklingar och de är så vackra i sin enkelhet. I min helgbukett som bestod av kål, nejlikor och brudslöja tryckte jag också ner några kvistar med humle. Tycker den är så förtjusande med sina små söta gröna blommor.

kök4

I går kväll hade vi en sån riktigt lugn och härlig kväll barnen och jag. Vi åt en god kycklinggratäng och sen frågade jag om barnen ville se något på TV tillsammans men nej, de ville hellre spela Hotell. Ett gammalt spel som har hängt med sedan K var liten. Jag var lite överflödig och kröp ner i ett varmt bad. Ljuvligt faktiskt efter denna veckan. Jag har lite att ta igen efter min Dublinvistelse och jobb….. Men oj, så påfylld av energi jag blev. Och min längtan till Dublin blev bara större. Jag älskar den staden! Men det är sannerligen en lyx att få välja att åka dit och vara där och sedan bo där jag trivs bäst, i Sverige. Som med alla andra ställen. En elev (yngre) frågade mig om jag var miljonär för att jag har bott i så många olika länder:) Och jag svarade att: ”ja, på erfarenheter”. Och det är faktiskt så det känns. Det är en ynnest att få bli en del av en annan kultur och lära känna ett annat land.

kök2

kök3

Lycka kan ibland varaatt hitta ett antal gamla konserveringsburkar i källaren. Nu är de nydiskade och ska fyllas på med diverse innehåll. Har fått en sån lust till att fixa till köket på riktigt. Gav upp tanken på de där gamla grislamporna över ön och beställde nya som jag tror kommer att sitta som en smäck. Visar så snart de är på plats!

Vad har ni för planer denna lördag?

Kram ❤️

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Anna ML Holm 19 september, 2015 at 09:08

    Åh vad fräscht och fint! 😀

  • Leave a Reply