belysning, de där dagarna som kallas livet, familj, Inredning

light up nu när mörkret är på väg

knappt har augusti nått sitt slut förrän det börjar mörkna på ordentligt. Det ljumma sommarkvällarna är förbi och nu ser man istället fram emot att sitta inne och kura upp sig i soffan och njuta av en brasa. Något annat som är viktigt nu när den mörka årstiden närmar sig är belysning och ljus över huvud taget.

Idag gjorde jag i ordning en liten myshörna här i sovrummet i stugan som vi hyr. Med snyggaste lampan Marble Square från LampGustaf som jag skrev om för ett tag sedan. Tror att det var när den först kom ut faktiskt. En maffig lampa med rejäl höjd som tar för sig i rummet.

Jag gillar verkligen kombinationen av marmor och mässing och ett stort plus är att lampan har dimmer. En funktion som jag verkligen uppskattar. Det värsta jag vet är sidobelysning som är för stark. En dimmer på lampan ger en varm och mysig atmosfär i rummet.

När det gäller inredning så är belysning så viktigt för helheten och för mysigheten tycker jag. Flera olika lampor, på olika ställen och i olika höjder. Sen är det så klart olika beroende på vilket rum det är man ljussätter.

Min lampa kommer från Belysningsdesign där de har en mängd olika lampor från bland annat LampGustaf, Karlskrona Lampfabrik (som så klart ligger mig varmt om hjärtat), Markslöjd och många fler.

Söndag, och sista söndagen innan jobb kör igång för fullt. Vi har fyllt dagen med besök på Väla (inte ensamma där direkt:), förberedelser inför skolstarten i morgon, men också inför Brunos födelsedag på tisdag. Två år fyller han då! På Väla sammanstrålade vi med underbaraste Spanienvännerna som är i Sverige på semester, Jessica och Jonas. Trots att det var två månader sedan vi sågs så känns det som igår, och jag längtar redan till nästa gång vi ses. Jag försökte till och med övertala Jessica om att köpa ett hus i Höganäs;)

Nu ska jag kolla igenom scheman för att lämna in till förskola och dagis och vardagen är på väg i 190 igen. Härligt men det kommer ta ett tag innan vi landar i allt det nya.

Hoppas att ni har haft en härlig söndag i regnrusket!
Kram

Inlägget är i samarbete med Belysningsdesign.se

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply happyvardag 17 augusti, 2014 at 19:57

  Ja, nu är vi igång igen minsann. Idag har det regnat på tvären här himma och vi har stått ute på såväl fotbollsträning som fotbollsmatch. Blöta och kalla, hua….Två dagars ferietjänstgöring kvar och sedan drar vi igång på onsdag. Kul! Lycka till med allt! Kram Mia
  http://happyvardag.se/2014/08/16/projektplanering/

 • Reply annorlunda underbara 17 augusti, 2014 at 21:20

  Tack älskling för idag men hus i Höganäs blir det inte;-) Skynda ner till mig <3
  Puss J

 • Reply Adela 19 augusti, 2014 at 19:30

  SÅ mysigt du har gjort i hörnan och lampan är ju toppenfin!
  Beundrar din/er ork med allt tillsammans med ett vardagsliv och barn. Hejja er och hoppas ni snart kommer in i ert hus som ser ut att bli helt makalöst fint!:)

  Kramar
  Adela

 • Reply A-mamman 20 augusti, 2014 at 08:51

  Vardag här och återkomst till ett antal bloggar jag brukat läsa! Det var länge sedan jag var inne här men nu finns ju mycket att se och läsa om er flytt och huset i förvandling. Fint.

  • Reply rebecca 30 augusti, 2014 at 11:18

   Tack! Ja, här händer det grejer:)

  Leave a Reply