allt som är vackert, de där dagarna som kallas livet, småprylar

när man väntar på något vackert

I eftermiddag kommer mina föräldrar hit igen. Tredje gången sedan i augusti:) Det ska bli himla mysigt och faktiskt att vi hade sådan tur att det är mannen som flyger planet som de kommer över med. Med sig i bagaget har de förutom en hel drös med vinterkläder till oss, skor, honung och bebisalvedon också en vacker  liten sak vid namn Frankie Journal med sig.

Bilderna är lånade från den inspirerande bloggen Tant Johanna

frankie1

 

Och visst är den väl helt i en klass för sig? Iphonekalender och datorkalender i all ära men de går liksom inte riktigt upp mot detta genuina hantverk där man skriver sina händelser för hand. Bara en sån sak. Jag är inte emot kalender i dator eller telefon men jag gillar själva grejen med att ha en analog kalender och har haft det i alla år utom det senaste då jag har varit föräldraledig. Men nu är det mycket spännande och mycket nytt som väntar under året 2014 och jag kände att den här kalendern är en bra början och då att kunna skriva upp sina nya, spännande möten i den.

frankie3

Ja, och förutom att jag väntar på den vackra kalendern så väntar jag så klart också på mina alldeles underbara föräldrar som kommer ner och umgås med oss i en liten tid. Det är bara så bra. Så det så! Och livet går liksom sin gilla gång här nere i Spanien och barnen är bortbjudna på kalas och övernattningar titt som tätt och nästintill veckans alla dagar är fyllda med någon aktivitet. Det är allt bra härligt att se hur de små(eller nästan halvstora), fina liven anpassar och acklimatiserar sig. Fast det är ofta vi hör: ”Vi längtar till Skåne och vårt nya hus!” Kan de ha hört mig måntro? Fast jag har bestämt mig för att njuta av och ta vara på den tid som vi är här.

frankie2

 

Och det är faktiskt så att det känns så mycket lättare att göra det efter att vi köpte ett hus och bestämde ett datum för när allt ska ta slut. Så nu njuter vi i att vara i nuet, av att gå ner och käka lunch på stranden, att sitta och sola på strandpromenaden, att bjuda hem vänner på Sangria och faktiskt bara leva sådär enkelt och utan måsten.

frankie4

Alla bilder är lånade från bloggen Tant Johanna

Hoppas att ni har en riktigt härlig fredag allihop. För visst är det väl veckans bästa dag? Här serveras det min favorit melanza parmigiana (som jag ALDRIG) tycks lära mig att stava utan måste googla på var evigaste gång) och till det smörfräst spenat och pinjenötter och ett glas rött. Ni kommer väl ihåg vinet som jag tipsade om här

Ha det gott alla!

KRAM

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Catta 22 november, 2013 at 12:26

  Mysigt med besök av föräldrarna =) Verkar som de kommer rätt så ofta, härligt!

  Kalendern är ju fantastiskt vacker, har jag aldrig sett förut, en sån skulle jag oxå vilja ha.

  Önskar dig en riktgit mysig fredag!
  Kram Catta

  • Reply pilotfrun 24 november, 2013 at 21:51

   Ja, visst är den underbar! Jag har beställt min från webbshoppen Mokkasin.
   Kram
   Rebecca

 • Reply Eivor Johansson 22 november, 2013 at 19:43

  Ha en jättemysig helg.Vinet var jättegott men beställningsvara här.Men pappa och jag fixa det.Kram på er alla.

  • Reply pilotfrun 24 november, 2013 at 21:53

   Ja, pappa berättade det. Visst är det gott Eivor! Nu är de här och det är så mysigt.
   Kram

 • Reply Linn 24 november, 2013 at 10:13

  Vilken vacker kalender! Jag föredrar också att planera på papper. Jag får bättre överblick, och så tycker jag om att bläddra tillbaka och minnas… Göra små anteckningar, kludda ner en liten skiss över något…

  Dock så dubbelplanerar jag. Outlook-kaledern på jobbet kommer jag inte undan.

  • Reply pilotfrun 24 november, 2013 at 21:55

   Visst känns det mer kreativt med en papperskalender! Idag skriver man ju inte närmelsevärt så mycket för hand som man gjorde förr. Vi har också en kalender (familje) över iCloud. Känns väldigt 2013:)

 • Reply pilotfrun 24 november, 2013 at 21:52

  Ja, pappa berättade det. Visst är det gott Eivor! Nu är de här och det är så mysigt.
  Kram

 • Leave a Reply