kök

Nordhemsgatan 54B

Jag vet inte vad som hänt men jag som egentligen inte gillar blått vekar ha fått en mindre hang up på just denna kalla kulör. Jag hade ju som jag tidigare nämnt mitt ungdomsrum hemma hos mina föräldrar blåmålat och med stjärnor i taket. Kanske var det så att det blev overload. Hur som helst så har jag börjat fundera på om inte vårt opersonliga lilla gästrum på övervåningen ska få sig en omgång med denna kulör och äntligen få lite TLC så att det känns som det rum som det faktiskt är.

kök2

För tillfället ligger denna lilla pärla med köket målat i just blått ute till försäljning hos Alvhem och visst är nyansen sådär alldeles lagom blå. Mycket snyggt med skåp ända upp till tak och en list som ramar in.

kök1

Extra snyggt att kombinera med marmor och mässing som gifter sig fint med den blå nyansen. Den enda saken jag hade ändrat på om jag hade bott här hade varit fogarna mellan plattorna. Jag föredrar vit fog. Många kakelläggare hävdar gärna att grått är bäst för då syns inte smutsen men saken är den att det fungerar alldeles ypperligt att tvätta fogen. När vi renoverade vårt första hus så var det faktiskt en hantverkare som sa till oss att man aaaabsolut inte kunde ha en vägghängd toastol men det är ju klart att man kan:) Detta var typ 2005…..

kök3

kök4

En nedsänkt vask är fantastiskt fint tycker jag och det får bänkskivan att se extra smäck ut. Handtag i mässing stod på önskelistan inför vårt kök men så långt ville inte K sträcka sig då han trodde det var en fluga som man skulle tröttna på snabbt men det har vi ju sett att mässing lär nog hänga med ett bra tag till.

kök5

Hoppas att ni haft en fin start på veckan. Själv mjukstartade jag med några timmar idag och det kändes bra att vara tillbaka efter en dryg veckas sjukdom. Back on track med andra ord.

Kram på er!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply A-mamman 17 maj, 2016 at 07:40

  Duvblått är fint! Tycker du att detta kök borde haft detaljer på ugn, våg och spiskåpa också i mässing?

  • Reply Rebecca 17 maj, 2016 at 20:26

   Visst är den fin! Ja, helt ärligt så om jag hade fått bestämma så skulle fläktkåpan och ugnsdetaljerna varit i mässing. Lite därför vi valde bort mässing för ska man köra det så ska man köra det fullt ut. Vågen funkar i rostfritt för det är snyggt att blanda men fläktkåpa och ugnsdetaljer definitivt i mässing:)

 • Reply Ekenäsliv 17 maj, 2016 at 13:23

  Heeej där!
  Såg detta reportage hos Ljuva Magnolia med och så förbaskat snyggt alltså!
  Som jag skrev till Catharina vågar jag nog inte yppa hemma att jag gärna skulle byta ut kranen och handtagen hemma;-)
  Hoppas du mår bättre i bihålorna nu!
  Kram Anna

  • Reply Rebecca 17 maj, 2016 at 20:28

   Haha, nä jag försökte med om vi skulle köra en ommålning här hemma men K hängde inte med riktigt:) Vi har ju bara bott här i ett år. Men så galet snyggt det är med mässing i kök!
   Äntligen är bihålorna bättre men fy vilken pärs!
   Kram

 • Reply Therese 17 maj, 2016 at 19:17

  Vi som just målat om vårt kök..:) Hade ungefär denna nyans, men hos oss var det banne mig inte snyggt. Detta var bra mycket bättre!

  • Reply Rebecca 17 maj, 2016 at 20:29

   Vad tråkigt att höra men så är det ju tyvärr med färger. Det behövs inte mycket ändring i NCS koden för att färgen ska bli helt annorlunda.

 • Reply JUNITJEJ 17 maj, 2016 at 19:36

  Vilket vackert hem!

 • Leave a Reply