de där dagarna som kallas livet, livet i familjen

På hemmaplan

Min lilla ängel och jag kom hem safe & sound i går kväll. Han lyckades sova sig igenom även den resan vilket så klart underlättade för mig. Både på resan ner till Helsingborg och hem så lyssnade jag på Sommarpratarna i P1, missade nämligen det i somras. Våra nya bil är så finurlig att den ansluter till min telefon via bluetooth så jag kan lyssna i bilen. Nu har jag hunnit igenom fem av programmen och det som imponerade mest på mig var faktiskt Henriks Dorsins (Solsidan Ove, ni vet). Han leker med språket på ett helt underbart sätt och jag hade kunnat lyssna på honom i flera timmar. Han beskriver sin barndom och uppväxt på ett så målande sätt att jag riktigt kan se episoden som utspelar sig på fotbollsplanen där Henrik får bollen ”mitt i salamin”. Henrik Dorsin, du ÄR ett geni!!!!

Om ni inte har lyssnat på det ännu så råder jag er till att göra det. Han gav liksom så mycket i sitt tal och han gav en väldigt målande bild av sig själv. Vilken människa! Ove, jag kommer att se på dig med helt andra ögon nu;))))

Antingen om ni har SR som app så hittar ni sommarpratarna under program-P1- sommar & vinter i P1- sommarpratarna. Eller också så hittar ni Henrik Dorsins program här:

Lyssna: Henrik Dorsin
Självklart lyssnade jag också igenom Anja Pärson och hennes hyllning till kärleken och Filippa.

Vi hade underbara dagar i Helsingborg! Det är så skönt att bara ta dagen som den kommer och inte ha några måsten. Åse och jag hann med både en tur på stan och en runda på Väla. Väl där hamnade vi i chokladhimlen som på just detta ställe kallades för Bites & bottles. Här kunde vi hitta de mest ljuvliga chokladpraliner från Belgien. Min favorit för tillfället (om det har kunnat undgå någon) är lakritschoklad och de hade en utsökt pralin som var just saltlakrits och choklad. Wonderful!

Lite grejer fick följa med hem så klart men det kan jag visa i ett annat inlägg när jag har hunnit fota det. Det blev bland annat en snygg blus från Zara, en julstjärna från Granit, världens sötaste klänning till dottern…….

Just denna vecka är piloten hemma vilket jag gläder mig extremt mycket åt. Det är skillnad att vara två på hemmaplan. Ofta något man tar för givet men ni som alltid är två i vardagen, försök att uppskatta det varje dag:) Självklart så har jag det jättebra med barnen och vi har valt vårt liv själva men det är lätt att inte uppskatta och ta små, enkla saker för givet. På söndag ska vi ställa till med dop så det är en del förberedelser för det så klart och även om vihar beställt all mat och tårta så är det en hel del att fixa med. Sen ska det pysslas inför advent och i och med att hela sällskapet kommer hit på söndag så vill jag att det ska vara extra fint! I morgon får vi dessutom besök från Rom,pilotens pappa och hans fru kommer. Så mysigt! Hans fru har inte träffat Bruno ännu så det ska bli extra roligt.

Glöm nu inte att lyssna på Henrik Dorsin!

Blusen från Zara ser ut såhär. Döläcker tycker jag:)

20121129-104102.jpg

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply bia 29 november, 2012 at 10:39

    Tack för titten!!
    Härlig blus…den passar dej 🙂
    Ha det så trevligt på dopet :))
    Kram Bia

  • Leave a Reply