de där dagarna som kallas livet, familj, Inredning, livet i familjen

paket, solokvist och lite magsjuka

Eftermiddagen började bra. Jag slutade tidigt, hämtade barnen förhållandevis tidigt. Det tar mig cirka 35 minuter att komma hem från jobbet. Därefter åkte vi förbi den lokala ICA-butiken där ett paket låg och väntade på mig. Och inte vilket paket som helst, utan ett vackert paketerat från Svenskt Tenn. Har man födelsedag snart, så har man! (eller vad säger du husband;)

Väldigt dekorativt i sig det där paketet och visst gör det sig fint där på min gamla bänk. Anyhow, väl hemkomna så började sonen klaga på magont och när vi sedan hade hämtat mat, det får bli så ibland, så hade den där magvärken eskalerat och någon pizza blev det inte för hans del. Nu ligger han nedbäddad sedan några timmar tillbaka, dock har han inte kräkts någon gång ännu men magontet kvarstår. Håller tummarna för att han klarar sig lindrigt undan.

Nu har jag varit ensam med barnen i fem dagar, varav fyra av dem har jag jobbat och pendlat till arbetet. Det är tufft att vara själv med två barn kommer jag ihåg att jag tänkte innan, men då visste jag inte hur det är med tre barn. Jag är ingen martyr, tycker inte alls att det är problemfritt att vara själv även om det för det mesta går väldigt bra. Många kvällar somnar jag helt ovaggad i sängen. För att vakna någon timme senare av det ena, eller det andra barnet som antingen har kissat i blöjan, vill ha napp eller går i sömnen eller helt enkelt bara vill ha ett glas vatten. Nu håller jag tummarna för att det inte blir något kräk inatt, och vi alla fyra får sova en hel sammanhängande natt. K skulle ha kommit hem i morgon eftermiddag men blev i sista sekund utkallad på sin stand-by. Dumma, dumma jobb! Men han kommer hem i morgon kväll ändå om allt går som planerat.

Nu ska jag krypa ner jämte den snusande gosungen i min säng och inspireras av senaste numret av Plaza interiör.

Kram och trevlig helg ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Catta 31 januari, 2015 at 10:04

  Så fint paket! Ska bli spännande att se vad det är däri 🙂
  Stackars sonen som har magont, inte kul, hoppas det går över fort!
  Ja herregud, cred till dig alltså, måste vara ur tufft med tre kids emellanåt.

  Jag har haft det lite likadant, fast tredje barnet är i vårt fall en hund haha 😉 Inte lätt kombination alla gånger, och det senaste har jag knappt hunnit med henne riktigt känner jag. Dåligt (jo det finns sånt) väder, tidsbrist och barn som inte vill gå på 1-timmas promenader i skogen varje dag..

  Josef jobbar med än 150% just nu, så sedan i nov har det varit jag som lämnat, hämtat, cyklat hem på lunchen och gått ut med hunden, lagt bägge barnen om kvällarna, lagat all mat osv. Nästan varje dag iallafall, inklusive helger. Jag tror jag blir galet snart, eller bryter ihop. Men snaaart, kan han koncentrera sig helt på sitt nya jobb, då han blir tjänstledig från sitt ordinarie.
  Hade jag sluppit helt att jobba hade det varit mycket enklare, hatar hela denna biten med att man ska iväg hela tiden, och vi som måste cykla varje dag dessutom, sommar tack..
  Förlåt, här skriver jag av mig 😉

  Nu ska vi baka lite här tror jag, jag och barnen, och ladda lite för en lång tur i skogen sen, hoppas de är sugna 😉

  Kram och ha en superlördag fina du!
  Catta

  • Reply rebecca 31 januari, 2015 at 11:02

   Ja du Catta, vi har det lite likadant du och jag. Brukar le lite instämmande när jag läser om dina dagar. Det är oerhört tufft att vara själv mycket. Det tär! I vart fall när barnen är så små som våra är. Läste att du igår skrev om att välja sina strider och jag kan bara instämma. Det är ju ren överlevnad! K har mycket enklare för att ta tag i strider och följa upp. Hade jag gjort det hela tiden hade jag inte hållit ihop. Vad skönt för er att Josef ska jobba mindre framöver. Det behöver ni! Stor kram till dig och ha en riktigt härlig lördag ❤️

 • Reply A 31 januari, 2015 at 10:27

  Hej Rebecca,
  Tack för en bra blogg, alltid lika roligt att läsa den!
  Fick K skandinavisk bas under sommaren eller kommer han att fortsätta utgå från Malaga?
  Oerhört starkt av dig att ro runt allt hemma med 3 barn, jag är mycket imponerad!
  Bra jobbat

  • Reply rebecca 31 januari, 2015 at 11:04

   Tack snälla för din fina kommentar! Den värmer ska du veta. Jo, i veckan blev det faktiskt bestämt att K får skandinavisk bas temporärt, med start i april. Om allt går enligt plan så kommer han istället att utgå från Sthlm vilket känns väldigt bra.
   Kram

 • Reply Emma 31 januari, 2015 at 15:05

  Hej! Tack för en fin och trevlig blogg!
  Vad och var jobbar du med?
  Kram Emma

  • Reply rebecca 2 februari, 2015 at 13:44

   Hej! Jag jobbar som lärare i Båstad kommun.
   Kram

 • Reply Adela 31 januari, 2015 at 15:13

  Hejja dig Rebecca och jag vet verkligen vad du pratar om med att vara ensam med barnen. Var ensamstående mamma under många år faktiskt när mina var små och pluggade 4 år på heltid då och jobbade extra. Vet knappt idag hur det gick till men det gick:) Hejja alla fina mammor som orkar mycket men man behöver också få återhämtning då och då:)

  Kramar
  Adela

 • Reply A 31 januari, 2015 at 15:31

  Wow, vad skönt för er att han fick Sthlm som temporär bas!! Stort grattis!

  • Reply rebecca 6 februari, 2015 at 19:54

   Tack! Ja, det känns fantastiskt skönt!

  Leave a Reply