allt som är vackert, närvaro och reflektion

spetsunderkläder och finporslin

finporslin1

(bilden är hämtad från Pinterest)

Jag vill gärna dela med mig av en berättelse som finns med i en bok jag har och som handlar om det här med att njuta av och vara i nuet. Berättelsen återfinns i boken Feng shui för svenska hem skriven av Agneta Nyholm Winqvist.

”En man öppnade lådan till sin hustrus byrå och tog fram ett litet paket inslaget i rispapper. ”Det här”, sa han, ”är inget vanligt paket”. Han öppnade det och tog fram underkläder i utsökt siden och spets. ”Hon köpte dem första gången vi var i New York för åtta eller nio år sedan. Hon använde dem aldrig. Hon sparade dem till ett ”speciellt tillfälle”. Jag tror att det tillfället har kommit nu.” Han gick fram till sängen och la underkläderna bredvid de andra kläder som hustrun skulle ha på sig vid begravningen-hon hade just dött. Därefter vände han sig mot mig och sa: ”Spara aldrig något till ett ”speciellt tillfälle”; varje dag du lever är värd att firas”.

Använd dina finaste underkläder, dina vackraste smycken och duka med finporslinet så ofta du bara kan. Passa på att njuta så länge du har möjlighet! Hemma hos oss existerar inte begreppet finporslin. Det existerar inte i våra barns vokabulär. Vi dukar alltid med vår ärvda Ostindia servis. Varför ska något sånt vackert bara få ligga i lådan och komma ut vid särskilda tillfällen? Bättre att njuta av det varje dag tillsammans med lite tända ljus.

Nu ska vi se om mini och jag vågar oss ut en runda. Jag har försökt att ta mina fotouppgifter för denna veckan, vilket är att fota rörelse men ännu inte fått till något som jag är nöjd med. Katten, vad svårt det är. Mitt mission är att fånga en vattendroppe på bild. Inte det enklaste om ni frågar mig.

Önskar er en härlig dag i stormen!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply mariette 31 januari, 2013 at 15:35

  Det tar tid att komma dit, att släppa alla ” så här skall det vara” och njuta av sin egen vardag , men när man är där , så är det så härligt!
  Ha en skön torsdag. Kram

  • Reply pilotfrun 1 februari, 2013 at 08:40

   Visst gör det! Och precis som jag skrev till Mia så kan man ibland komma på sig själv med dom där tankarna att man ska spara på grejerna…
   Kram till dig!

 • Reply Fnulan 31 januari, 2013 at 20:50

  Vackra ord…<3

  • Reply pilotfrun 1 februari, 2013 at 08:39

 • Reply Happyvardag 31 januari, 2013 at 21:40

  Så sant som det är skrivet. Jag dukar alltid med servetter och ljus och mys. Försöker ta vara på varje liten möjlighet att LEVA! Självklart ska du komma och fika nästa vecka….Kram Mia

  • Reply pilotfrun 1 februari, 2013 at 08:39

   Ja, man måste göra det. Varför ska man spara på det fina? Fast ibland kan jag komma på mig själv med att tänka, ”nej, nu spar jag lite på detta doftljuset” men de flesta gånger tar jag mig ur detta genom att svara mig själv med ”vad är problemet, jag köper väl ett nytt”. Då kommer jag nästa vecka. Någon dag som passar bättre eller sämre?
   Kram

 • Reply Happyvardag 31 januari, 2013 at 21:41

  Förresten…det är inte så att maken din råkar ha en gammal pilotmössa (vad heter det?) att låna ut en dag? Vi drar snart igång vårt Uppdrag Världen och en personal ska agera pilot. Kram Mia

  • Reply pilotfrun 1 februari, 2013 at 08:37

   Jag ska höra med honom Mia. När behöver du den i så fall?

 • Reply Stoffisen 31 januari, 2013 at 22:51

  KLOKA ORD! Så sant
  Varför ska man vänta och spara på det som är fantastiskt till rätt tillfälle?
  Du lever här och NU 🙂

  Kram
  Stoffe

  • Reply pilotfrun 1 februari, 2013 at 08:42

   Precis! Men det gäller att träna sig i att vara i nuet. I alla fall för mig. Och då är det bra när det finns såna här texter att falla tillbaka på.
   Kram

  Leave a Reply