Inredning

String 2016

I veckan släpptes de nya bilderna på String. Stringhyllan är ju en sån där modern klassiker som återfinns i många hem. En folkkär  pryl med andra ord. Den designades av Nisse och Kajsa Strinning redan 1949 och har hängt med sedan dess, men fick ett rejält uppsving under 2000-talet.

string1

string2

Bilderna är precis som tidigare år stylade av Lotta Agaton och fotade av Marcus Lawett. Snyggt, vackert och vilsamt på samma gång som de dessutom återger många av årets trender, ljusare trä, hantverk, keramik, terracotta och rosa. Rosa blev ju tillsammans med blått utvald av Pantone till årets färg 2016.

string3

string4

string5

Nytt för i år är att hyllplanen i björk ersätts med ask och de svartlackade hyllplanen ersätts med svartbetsad ask. Den kopparfärgade Stringhyllan i pocketmodell utgår och ersätts med pockethylla med vita gavlar och hyllplan i ek. Ett tecken på att kopparhetsen har avtagit med andra ord och att vi ser mera ljusa träslag i inredningen igen.

string6

Vi har ett gäng Stringhyllor, både vintage och en ny. Och en hittade vi faktiskt i garaget i vårt gamla boende. En med svarta gavlar och hyllplan för tidningar och magasin som numera sitter på väggen i vårt kontor.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Tessan 18 januari, 2016 at 06:13

    Jättefina!!
    Vill ha en mindre till vårt kök här hemma 🙂

  • Leave a Reply