belysning, Inredning

Vägghängda lampor DIY

Börjar vi se en trend? Jag tycker att mina ögon ser fler och fler ”lampbrickor/hyllor”. Alltså en hylla med en integrerad lampa. Den första jag ramlade över var en lampa som användes i en lägenhetsstyling och den kommer från Frama.

vägghängd lampa frama

Då tyckte jag att den var snygg och funktionell då den var både lampa och lite möbel på en och samma gång. Sedan igår såg jag bilder från en lägenhet som är till salu via mäklarbyrån 55 kvadrat och på två rum och kök så finns inte mindre än TRE vägghängda lampor.

vägghängd lampa 55 kvadrat2

Dessa två lampor i krom (kalla metaller kommer mycket detta år) på varsin sida sängen som ser mycket ut som Framas lampor, men även denna med en lite större glödlampa.

vägghängd lampa 55 kvadrat1

Och det var faktiskt när jag såg denna lampa som det slog mig att jag nog skulle kunna greja till en sådan lampa helt själv. Verkar inte vara det mest avancerade faktiskt. En bit plåt som man bockar till, sågar hål i och fäster en sladd i. Hmm, helt klart något att spåna vidare på. Eller så kan man göra som perfectionmakesmeyawn (som jag följer på instagram) och sätta en lampa på en tavellist.

lampa

Det var längesedan jag fick en sådan otrolig lust till att skapa som jag fick när jag såg dessa lampor. Skönt att veta att kreativiteten sitter där bak någonstans trots att man inte har chans att plocka fram den så ofta som man hade velat. To be continued….

Kram & skön kväll

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Tessan 21 januari, 2016 at 06:33

    Otroligt fint!!
    Vi köpte hus för några månader sedan och dina senaste inlägg här verkligen täckt upp just sådana saker jag funderat extra mycket på… tavellist eller inte, belysningen, växter, tapeter… allt! Sååå inspirerande!! Tack!

  • Leave a Reply